Turisme

Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet er en sammenslutning af Ringkøbing Fjord Turisme og turismeindsatserne i ProVarde.

Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger om sammenslutningen:

”Destination Vesterhavet er et navn, som turisme erhvervene i de to kommuner vil kunne se sig selv i og samles under. Men når det så er sagt, har vi givet hinanden håndslag på også at gøre en indsats for at brede turismen fra kysten og ind i landet, hvor både natur og menneskeskabte attraktioner også kan begejstre de besøgende. Så navnet afspejler vores geografiske placering snarere end et koncentreret fokus udelukkende på kyststrækningen.”

Se punkt på byrådsmødet den 19.11.2019 i Ringkøbing-Skjern Kommune: Destination Vesterhavet.

Der var stiftende generalforsamling i sammenslutningen den 20.11.2019. Se pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Se vedtægterne for Destination Vesterhavet her: Vedtægter 1219.

Dansk Kyst & Natur Turisme

 

 

På hjemmesiden Dansk Kyst & Natur Turisme kan du læse om organisationen. Her står bl.a.:

“Dansk Kyst- og Naturturisme er en erhvervsdrivende fond, der vil udvikle og skabe vækst i kyst- og naturturismen i Danmark.

Vi er ansvarlige for udviklingen af kyst- og naturturismen i hele Danmark og skal medvirke til at vende tilbagegang til vækst og nye markedsandele. 

Indsatsen sker i tæt samarbejde med blandt andet kommuner, regioner, turismeerhvervet, VisitDenmark, MeetDenmark (Dansk Møde- og Erhvervsturisme) og Wonderful Copenhagen (Dansk Storbyturisme).”

Dansk Kyst & Natur Turisme har kontor i bl.a. Hvide Sande.

Partnerskab for Vestkystturisme

Under Dansk Kyst & Natur Turisme er “Foreningen Partnerskab for Vestkystturisme” stiftet på baggrund af et samarbejde mellem de 11 vestkystkommuner, Dansk Kyst- og Naturturisme, de tre vestdanske regioner samt turistaktører langs Vestkysten.

Partnerskabets mål er at skabe fokuseret vækst og beskæftigelse i turisterhvervet ved Vestkysten i samspil med øvrige aktører i turismeværdikæden.

Se nærmere om partnerskabet her: Vestkystturisme.

Kort over de 11 kommuner i partnerskabet:

 

Sammenslutningen af sommerhusgrundejerforeninger
på Holmslands Klit

www.sammenslutningen-grund-holmsland.dk